Preskoči na vsebino
JAK RS
JR10–ŠTIPENDIJE–2024 JR9–DŠ–PREVAJALCI–2024 JR3–KNJIGA–2024–2025 JR8–RSK OŠ in SŠ–2024 JR7–KRITIKA-SM–2024

Javna agencija za knjigo RS med častnimi gostjami 23. Mednarodnega pekinškega knjižnega sejma

Na posebno povabilo organizatorjev je Javna agencija za knjigo RS v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo, Veleposlaništvom RS v Pekingu, Slovensko turistično organizacijo in Uradom Vlade RS za komuniciranje organizirala predstavitev na 23. mednarodnem pekinškem knjižnem sejmu, ki je v organizaciji Kitajske nacionalne korporacije za uvoz in izvoz publikacij potekal med 24. in 28. avgustom 2016.

Slovenija je bila ena od častnih gostij, skupaj s preostalimi državam, ki sodelujejo v Pobudi 16+1, ki je nastala kot platforma za krepitev sodelovanja na področju politike, gospodarstva, znanosti, izobraževanja in kulture med šestnajstimi državami Srednje in Vzhodne Evrope z Ljudsko republiko Kitajsko.

Javna agencija za knjigo RS se je na enem največjih, najbolj uglednih in najhitreje razvijajočih se knjižnih sejmov na svetu predstavila pod sloganom Bližje knjigi, s samostojno stojnico, dvema predavanjema za kitajske založnike ter s predstavitvijo slovenskih založniških hiš, zlasti s področja otroške in mladinske literature. Prireditve sta se udeležili tudi državna sekretarka na Ministrstvu za kulturo Damjana Pečnik ter Ifigenija Zagoričnik Simonović kot predstavnica Društva slovenskih pisateljev, Forum slovanskih kultur pa je predstavljal projekt 100 slovanskih romanov.