Preskoči na vsebino
JAK RS
JR10–ŠTIPENDIJE–2024 JR9–DŠ–PREVAJALCI–2024 JR3–KNJIGA–2024–2025 JR8–RSK OŠ in SŠ–2024 JR7–KRITIKA-SM–2024

Knjižni sejem v Leipzigu 2016

V letu 2016 bo na nacionalni stojnici (hala 4, stojnica D503) predstavljenih več kot 20 vabljenih založb. Predstavitev bo za zanje ponovno brezplačna, na stojnici bo predstavljena najnovejša produkcija slovenskih avtorjev po izboru založnikov ter slovenska in prevedena dela izbranih avtorjev. Za predstavitev so založniki lahko dostavili tudi svoje tujejezične kataloge in druga promocijska gradiva.

Aleša Štegra in Gorana Vojnovića na sejem ob izidu njunih nemških prevodov vabita založbi Schöffling in Folio skupaj z Javno agencijo za knjigo Republike Slovenije in mrežo Traduki. Slednji bosta predstavljali tudi Boštjana Videmška in Samiro Kentrić, ki je oblikovala brošuro in stojnico mreže Traduki.

V okviru sejemskega programa bo na prvem t. i. "Book Pitchu" predstavitev Dušana Šarotarja. Na sejmu bomo posebej izpostavili tudi dela Aleša Debeljaka, ki je bil v preteklih letih tudi sejemski gost. Na naslednjih povezavah si lahko ogledate program slovenskih nastopov v okviru mreže Traduki ter celoten program mreže Traduki v nemščini.