Preskoči na vsebino
JAK RS
JR10–ŠTIPENDIJE–2024 JR9–DŠ–PREVAJALCI–2024 JR3–KNJIGA–2024–2025 JR8–RSK OŠ in SŠ–2024 JR7–KRITIKA-SM–2024

Najava programskega razpisa

Spoštovani,

v zadnjem času je potekalo več aktivnosti na področju priprave na novo večletno razpisno obdobje Javne agencije za knjigo Republike Slovenije. Pri pripravi izhodišč smo upoštevali izbor vaših predlogov, ki ste nam jih posredovali na tematskem srečanju, ki smo ga pripravili junija letos, kasneje pa ste nam jih posredovali še dopisno, naše izkušnje s prejšnjim večletnim razpisom, kulturno politične cilje, kot jih definirajo strateški dokumenti na področju kulture in knjige, ter usmeritve in stališča sveta agencije.

V tem času smo pripravili tudi spremembi obeh pravilnikov, ki regulirata postopke javnega razpisa in javnega poziva (Pravilnik o izvedbi postopkov javnega razpisa in javnega poziva s področja knjige ter Pravilnik o strokovnih komisijah Javne agencije za knjigo Republike Slovenije), pravilnik o postopkih je sprejet in bo v Uradnem listu objavljen predvidoma še v letošnjem letu, pravilnik o komisijah pa v začetku prihodnjega leta.

Spremembi obeh pravilnikov vam bomo podrobneje predstavili na informativnem dnevu, ki ga bomo za vas pripravili januarja 2016. Objavo večletnega programskega razpisa na področjih knjige načrtujemo 15. januarja 2016, v prihodnjih dnevih bo potekalo testiranje novih prijavnih obrazcev in elektronske aplikacije za prijave.

Aleš Novak, direktor