Preskoči na vsebino
JAK RS
JR10–ŠTIPENDIJE–2024 JR9–DŠ–PREVAJALCI–2024 JR3–KNJIGA–2024–2025 JR8–RSK OŠ in SŠ–2024 JR7–KRITIKA-SM–2024

Projekt Drugo mnenje Društva slovenskih literarnih kritikov

Društvo slovenskih literarnih kritikov v letu 2015 začenja nov projekt, v katerem združuje pregovorne modrosti, da je po toči zvoniti prepozno in je po bitki lahko biti general, sodobna spoznanja o ogroženosti poklica literarnega urednika v času gospodarske krize in založniške hiperprodukcije ter uporabniške prakse s področja zdravstva.

DRUGO MNENJE je projekt, kjer avtor in kritik ne bosta več zoprnika, ampak konstruktivna sodelavca, saj bo deseterica kritikov, članov DSLK, svoje znanje in izkušnje radodarno delila z zainteresiranimi avtorji, ki bodo v naslednjih dveh letih izdali knjige pri kateri izmed slovenskih založb.Vse avtorje, ki bi se želeli pred svojim knjižnim izidom posvetovati z izbranim kritikom-urednikom in tako pridobiti še drugo mnenje,vabimo, da se najpozneje do 15. 9. 2015 oglasijo na uradni društveni e-naslov literarni.kritiki@gmail.com in na kratko predstavijo svoj knjižni projekt ter razkrijejo, s katerim urednikom bi si želeli sodelovati.

Projekt sofinancira Javna agencija za knjigo RS iz naslova razpisa za kulturne projekte na področju poklicnega usposabljanja (JR2-USP-2015). V okviru projakta bo DSLK omogočilo sedem tovrstnih sodelovanj. V primeru preštevilnih prijav si upravni odbor DSLK pridržuje pravico do končnega izbora kandidatov.Avtorji lahko izbirajo med naslednjimi literarni kritiki: Ana Geršak, Petra Koršič, Aljaž Krivec, Dijana Matković, Mojca Pišek, Anja Radaljac, Žiga Rus, Urban Vovk, Blaž Zabel, Urban Zorko.Dodatne informacije: Maja Šučur, koordinatorica DSLK (tel.: 041/573-818)