Preskoči na vsebino
JAK RS
JR10–ŠTIPENDIJE–2024 JR9–DŠ–PREVAJALCI–2024 JR3–KNJIGA–2024–2025 JR8–RSK OŠ in SŠ–2024 JR7–KRITIKA-SM–2024

Razpis Goethe Instituta za delovne štipendije za prevajalce

Za prevajalce nemške književnosti je v letu 2014 na voljo 6 delovnih štipendij, ki jih razpisuje Goethe Institut v sodelovanju s fundacijo Alfred Toepfer Stiftung F.V.S. in Kulturno fundacijo Svobodne dežele Saške. Prijavijo se lahko prevajalci nemškega leposlovja (proze, poezije in esejistike). Pogoj za prijavo sta dve večji objavi in sklenjena pogodba za prevod besedila, s katerim se bodo prevajalci ukvarjali med bivanjem v Nemčiji.

Kulturna fundacija zvezne dežele Saške ponuja štiri šest- do osemtedenske štipendije v Dresden-Hellerauu. Štipendija znaša 1.500 €, poleg tega pa štipendiati prejmejo še dodatek za stroške bivanja in povrnjene potne stroške.

Privajalci, izbrani za štipendijo fundacije Alfred Toepfer Stiftung, bodo stanovali v centru za seminarje v kraju Gut Siggen. Na voljo sta dve šest- do osemtedenski štipendiji v višini 1.500 €. Bivanje in prehrana v centru za seminarje sta brezplačna, fundacija krije tudi potne stroške.

Prijavo lahko oddate prek spletnega obrazca. Prijavi je potrebno priložiti življenjepis, bibliografijo prevodov in pogodbo o prevajalskem delu z založbo, ki bo objavila prevod.

Za več informacij in prijavne obrazce kliknite NA TO POVEZAVO.