Preskoči na vsebino
JAK RS
JR10–ŠTIPENDIJE–2024 JR9–DŠ–PREVAJALCI–2024 JR3–KNJIGA–2024–2025 JR8–RSK OŠ in SŠ–2024 JR7–KRITIKA-SM–2024

Septembrski založniški srečanji za slovenske založnike

Javna agencija za knjigo v septembru pripravlja dva dogodka mreženja slovenskih in nemških založnikov:

1.  založniško srečanje v Berlinu

Dogodek prirejamo v sodelovanju s Slovenskim kulturnim centrom Berlin in Predstavništvom Evropske komisije v Nemčiji.

torek, 7. september, od 10.00-14.00
Prostori predstavništva Evropske komisije v Nemčiji, Unter den Linden 78, Berlin    

V dopoldanskem programu bo potekala predstavitev projekta Europe Reader, ki je nastal na pobudo Ministrstva za zunanje zadeve RS ob predsedovanju Slovenije Svetu EU in poteka pod okriljem EUNIC-Global. Sledilia bosta predstavitev aktivnosti JAK ter pogovor s slovenskima prejemnicama evropske nagrade za književnost (EUPL), Anjo Mugerli (2021) in Natašo Kramberger (2010). V popoldanskem delu bo sledilo B2B srečanje slovenskih in nemških založnikov.

Istega večera bo v Literaturhaus Berlin (Fasanenstraße 23, Berlin) potekal pogovor z avtorico Ano Schnabl o nemškem prevodu njene zbirke kratkih zgodb Razvezani (Grün wie ich dich liebe grün, Folio Verlag, 2020, prevod: Klaus Detlef Olof). Dogodek organizira Slovenski kulturni center Berlin v sodelovanju z Literaturhaus Berlin.

Založniki, ki imajo z JAK sklenjene pogodbe v okviru razpisov JR13-PROGRAM MS 2020-2023 in JR3-KNJIGA-2020-2021 (področje mednarodnega sodelovanja) lahko stroške uveljavljajo v okviru pogodbenih obveznosti.


2. B2B v okviru študijskega potovanja nemških založnikov v Sloveniji

četrtek, 9. september v dopoldanskem času (točna ura bo določena naknadno, prav tako lokacija v Ljubljani)


Vjudno prosimo, da mi na naslov anja.kovac@jakrs.si do 20. avgusta sporočite, ali se boste lahko udeležili katerega ali obeh srečanj in sodelovali v B2B dogodku. Obeh srečanj se bodo predvidoma udeležili predstavniki nemških založb, ki pokrivajo različna področja, od leposlovja do humanistike in otroške literature, zato lahko na srečanjih sodelujete založniki različnih profilov (v poštev ne pridejo knjige s področja samopomoči, priročniki, strokovne knjige, kuharice, itd.)


Obenem vam sporočamo, da Frankfurtski knjižni sejem za letošnji sejem, ki bo potekal od 20.-24. oktobra, načrtuje izvedbo v živo. JAK bo kot vsako leto na sejmu sodeloval s stojnico v izmeri 100m2, na kateri bo prostora za šest t.i. založniških postaj. 

Dodatne informacije na 01 230 05 75 ali anja.kovac@jakrs.si. Vse interesente za najem vljudno prosimo, da nam to sporočijo do konca avgusta na prej omenjeni naslov.

Vabljeni k sodelovanju!