Preskoči na vsebino
JAK RS
JR10–ŠTIPENDIJE–2024 JR9–DŠ–PREVAJALCI–2024 JR3–KNJIGA–2024–2025 JR8–RSK OŠ in SŠ–2024 JR7–KRITIKA-SM–2024

Vabilo na javni posvet o Ustvarjalni Evropi po letu 2020

Ministrstvo za kulturo RS in zavod Motovila vabita na javni posvet o Ustvarjalni Evropi po letu 2020. Ker smo prepričani, da želite aktivno sodelovati pri sooblikovanju prihodnjega programa in s tem potencialov za vašo organizacijo v njem, se nam pridružite v četrtek, 14. junija 2018 ob 9.30, v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova (Maistrova ulica 1, Ljubljana) na zadnjem uradnem javnem posvetu o Ustvarjalni Evropi po letu 2020.
 
·         Na katere vidike bi želeli slovenski kulturni in ustvarjalni sektorji posebej opozoriti pri pripravi stališč o predlogu novega programa EU po letu 2020?
·         Kakšne naj bodo prioritete novega programa?
·         Naj bodo sredstva enakovredno razporejena za male in velike projekte?
·         Na kaj je treba biti pozoren, da bodo predlagani ukrepi dostopni za predstavnike slovenskih kulturnih in ustvarjalnih sektorjev?
·         Katere ukrepe bi bilo morda smiselno združiti?
 
Evropska komisija je konec maja 2018 objavila predlog novega programa za kulturne in ustvarjalne sektorje po letu 2020 (predlog programa in prilogi), o katerem se bo z državami članicami EU začela dogovarjati že konec junija letos. Predstavnike kulturnih in ustvarjalnih sektorjev zato vabimo, da svoja mnenja in predloge prispevate na javnem posvetu. To bo namreč tudi ena zadnjih priložnosti, da se aktivno vključite v proces odločanja o novem programu Ustvarjalna Evropa. Ministrstvo za kulturo bo zbrane predloge upoštevalo pri oblikovanju nacionalnih stališč v pogajanjih za celoten predlog večletnega finančnega okvira EU za obdobje 2021–2027.
 
PROGRAM
9:30–10:00        Registracija s kavo
10:00–11:30      Uvodni pozdrav: Ministrstvo za kulturo
                        Namen posveta: Urška Zupanec, Ministrstvo za kulturo
Predstavitev splošnega okvira novega programa za ustvarjalno Evropo po letu 2020 in razprava: Sonja Kralj Bervar, Stalno predstavništvo RS pri EU
Program Evropa za državljane po letu 2020 in razprava: Darja Sekula Krstič, CMEPIUS
Predstavitev medsektorskega sklopa in razprava: Sonja Kralj Bervar, Stalno predstavništvo RS pri EU
11:30–12:00      Odmor s prigrizkom
12:00–14:00      Razprava s predstavniki kulturnih in ustvarjalnih sektorjev
I.              Kultura – moderirata: Urška Zupanec, Ministrstvo za kulturo in Mateja Lazar, Motovila (lokacija: Upravna hiša Slovenskega etnografskega muzeja)
II.             MEDIA – moderirata: Irena Ostrouška, Ministrstvo za kulturo in Sabina Briški Karlić, Motovila (lokacija: Narodni muzej Slovenije–Metelkova)
 
PRIJAVA UDELEŽBE
Rok za prijavo je sreda, 13. junij 2018 do 13. ure, obvezno prek prijavnega obrazca na spletu CED Slovenija, kjer je dostopnih več informacij o posvetu, vključno s programom.
Število mest je omejeno na 60 udeležencev.
 
Ne zamudite priložnosti, da vplivate na oblikovanje novega programa EU za KUS!