Preskoči na vsebino
JAK RS
JR10–ŠTIPENDIJE–2024 JR9–DŠ–PREVAJALCI–2024 JR3–KNJIGA–2024–2025 JR8–RSK OŠ in SŠ–2024 JR7–KRITIKA-SM–2024

2. založniška delavnica – Posredovanje na tuje knjižne trge: Kako pripraviti dober Book Proposal in komu ga ponuditi

Na Javni agenciji za knjigo je 5. januarja 2017 potekala prva založniška delavnica z naslovom Posredovanje na tuje knjižne trge: Kako pripraviti dober Book Proposal in komu ga ponuditi. Delavnico je pripravila in vodila Renata Zamida, ki je na JAK-u odgovorna za mednarodno sodelovanje in projekt »Slovenija – častna gostja mednarodnega knjižnega sejma v Frankfurtu«.

Ker je bila delavnica deležna velikega zanimanja, smo se na Javni agenciji za knjigo odločili organizirati še eno delavnico, ki bo potekala v četrtek, 2. februarja 2017od 13.30 do 16.00 v sejni sobi (1. nadstropje) Narodnega muzeja Slovenije (vhod s ploščadi Muzejske četrti), točno nasproti stavbe JAK.

Prijave zbiramo do 25. 1. 2017 na naslov kristina.sluga@jakrs.si, delavnica sprejme največ 10 udeležencev, vabljeni založniki, uredniki, avtorji, prevajalci.

Vsebina delavnice:

V zadnjih letih se tuji založniki in agenti le težko odločijo za prevod in izdajo naslova, ki ga ne poznajo in ga ne morejo predhodno prebrati, saj vzorčni prevodi večinoma ne zadostijo več njihovim potrebam. Kaj lahko naredita založnik ali avtor, ko poskušata prodati pravice za neko delo v tujino? Kako mora izgledati material, s katerim se predstavljata, da ne bo spregledan med množico prejetih predlogov, kako obsežen mora biti in kaj naj vsebuje – skratka, kako pripraviti čim boljši book proposal, da ga bo naslovnik vzel v roke in prebral? Predstavili vam bomo tudi nekaj zanimivih fellowship programov – strokovnih programov mreženja v tujini, na katere se lahko prijavite.

Vabimo vas na praktično delavnico in vam svetujemo, da pridete z enim konkretnim naslovom iz vašega založniškega programa za leti 2016 ali 2017. Skupaj bomo pripravili okvir vaše predstavitve, razmislili o ciljnih trgih ter konkretnih založniških imenih in kontaktih za vaš izbran naslov s poudarkom na nemškem, angleškem, španskem in italijanskem govornem področju.

Za več informacij se lahko obrnete na vodjo delavnice Renato Zamida: renata.zamida@jakrs.si.