Preskoči na vsebino
JAK RS
JR10–ŠTIPENDIJE–2024 JR9–DŠ–PREVAJALCI–2024 JR3–KNJIGA–2024–2025 JR8–RSK OŠ in SŠ–2024 JR7–KRITIKA-SM–2024

Boris Pahor v Berlinu

Povod za dogodek je izid nemškega ponatisa Pahorjevega najbolj znanega romana, Nekropola, ki je pri založbi Berlin Verlag prvič izšel leta 2001 in je že dlje časa razprodan. Pri založbi napovedujejo, da bo ob aktualnem žepnem ponatisu v letu 2017 izšla prenovljena, trdo vezana izdaja romana (v revidiranem prevodu in z novo spremno besedo) ob 60-letnici prvega izida Nekropole v slovenščini (1957).

Pogovor bo moderiral literarni zgodovinar in poznavalec Pahorjevega dela in življenja ter njegov osebni prijatelj, Thomas Poiss, s katerim sta skupaj nastopila že večkrat. Pogovoru bo sledil krajši klasični koncert slovenskih glasbenikov Brine Kafol Žust (flavta), Marka Zupana (flavta) in Vasje Legiša (violončelo), ki bodo izvajali skladbe slovenskega skladatelja Pavla Merkuja, Pahorjevega tržaškega soseda.

V preddverju dvorane bodo razstavni panoji predstavljali življenje in delo Borisa Pahorja, vsebina zanje je nastala v sodelovanju s Cankarjevo založbo, saj so materiali v večji meri iz monografije Tako sem živel avtorice Tatjane Rojc.

Literarni dogodek je del pripravljalnih aktivnosti za projekt »Slovenija, častna gostja na knjižnem sejmu v Frankfurtu«.

SPLETNA POVEZAVA DO NAPOVEDI DOGODKA:

http://stadtlandbuch.de/event/lesung-musik-und-gespraech/